Prohazovač vět, slov a znaků

8.5.2023 Kategorie: Ostatní

Tak, a ještě jeden příspěvek… Posledních několik dní jsem pracoval na svém vlastním prográmku. Zdrojový kód najdete na mém GitHub účtu. Je to okenní aplikace, která slouží k úpravám textu. Když do levého textového pole napíšete nějaký text, máte několik možností úprav. K jejich použití slouží tlačítka uprostřed. Upravený text se zobrazí v pravém List Boxu. A jaké možnosti to tedy jsou?

Prohazovač vět, slov a znaků

Načíst poslední

Umožňuje nahrát poslední uložené texty z CSV souboru v appdata. Pokud je soubor prázdný, logicky se nenačte nic.

Prohaž věty

Stěžejní funkce programu. Pokud vás to zajímá více, podívejte se do zdrojového kódu. Jinak principiálně jde o to, že do kolekce uložím čísla od 0 až do čísla o jednu menší než je délka kolekce se vstupním textem od uživatele. Generátor z třídy Random následně vygeneruje číslo. Prvek ze vstupní kolekce s tímto indexem následně vložím do výstupní kolekce. Ta se pak zobrazí uživateli.

Prohaž slova

Funkce používá stejnou metodu jako předchozí příkaz, akorát jsou upravené vstupní parametry.

Prohaž věty i slova

Trochu zajímavější funkce. Umožňuje proházet jak věty tak slova v jednom vstupu. Výsledek zobrazí uživateli.

Nahraď znaky

Funkce nahradí definovaný znak jiným definovaným znakem. Pokud nezadáte znak k nahrazení, program vyhodí chybovou hlášku.

Ulož do souboru

Umožňuje uživateli vložit vstup od uživatele i výstup programu do CSV souboru. Z něj pak můžete data prvním příkazem načíst.

To je pro dnešek asi vše. Ozvu se zase někdy příště, zatím se mějte…